Doelgroep. Voor wie is intuïtief schrijven?

Mar 1, 2024 | soul

Kan ik ook intuïtief schrijven? Misschien vraag je je dat af…Laat ik hier direct antwoord op geven: “Ja!”
In deze blog vertel ik je voor wie intuïtief schrijven is, wie onder de doelgroep valt. Na het lezen van deze blog, ben jij zelf ook overtuigd dat je kan intuïtief schrijven!

Doelgroep intuïtief schrijven

Na het lezen van de vorige blog, weet jij wat je nodig hebt om te kunnen intuïtief schrijven. Basisvoorwaarden waar je aan ‘moet’ voldoen om het intuïtief schrijven nog waardevoller te maken. “Alleen…kan ik wel intuïtief schrijven?!” “Behoor ik ook tot de doelgroep?” Dat zijn gedachten die door je hoofd gaan. Of niet?

Je afvragende:
“Is intuïtief schrijven niet te zweverig? Iets met chakra’s en 5D.”
Of “Is intuïtief schrijven niet meer voor schrijvers? Ik haal soms d’s en t’s door elkaar en iets met ‘kofschaap’ of ‘fokschip’?”

Het antwoord is 2x “Nee!”. Intuïtief schrijven is niet zweverig en niet alleen voor schrijvers.
Intuïtief schrijven is voor iedereen, er is geen specifieke doelgroep, tenzij je daar zelf ook in gelooft. Ook al is dat geloven slechts een heel klein beetje. Iets in jou staat ervoor open en wilt het een kans geven…
Als je bij voorbaat je muren omhoog gooit en het volledig wegwuift dat je het niet kunt, dan gaat het ook niet lukken. Maar als je de kleine twijfel, je nieuwsgierigheid een kans geeft: de zogenaamde voordeel van de twijfel: kun jij intuïtief schrijven!

Down to earth

Wat is zweven? Als een ballon, wegdromend, vliegend. Omhoog…daar, niet hier. Als dat nou zo is: intuïtief schrijven is zweverig. Hoe kun je dan schrijven? Hoe kun je een pen vasthouden. Hoe kan je hand bewegen? Hoe kun je woorden schrijven? Hoe kun je contact maken met je hart en je onderbuik, waar je intuïtie zich vaak kenbaar maakt…Hoe?

Intuïtief schrijven is down to earth, zo enorm aards. Eén van de basisvoorwaarden zijn ontspanning & gegrond zijn. Dat betekent dat je echt in je lijf mag gaan zijn. Dus niet in je hoofd, niet zwevend. Gewoon hier en nu: zijn!
Je hebt je lichaam nodig om te kunnen schrijven, om je gevoelens en sensaties te kunnen voelen & ervaren, je zachte fluistering te horen. Vanuit je lichaam, de zintuigen, met beide benen op de grond. In contact met de aarde en jij als mens. Je intuïtie is slechts de poort tot je ziel. De verbinding van mens tot ziel. Maar daarvoor ben jij het anker.

En mocht het woord ‘ziel’ je weerstand geven, of een te ver van je bed show.
Zie het intuïtief schrijven dan als slechts een manier van zelfontwikkeling. Inzicht krijgen in je patronen, gedragingen. Kennis van jezelf, interactie met de ander. Heling van je pijnen & trauma’s. Leren onderscheiden wat van jou is en van de ander, verantwoordelijkheid nemen voor jouw eigen leven. Onderzoeken van je dromen, passies & (in)richting van je leven. In de volgende blog vertel ik je graag meer waar je over kan intuïtief schrijven.

Puur & eerlijk

Wat is goed en fout? Die is er niet bij intuïtief schrijven. Het gaat niet om de schoonheid en correctheid van de zinnen. Juist niet! Laat het maar rauw zijn, imperfect zijn. Slordig, kromme zinnen, ontbreken van spelling en grammatica. Laat de uitgelopen woorden toe, laat de leegte tussen woorden toe. Laat de onuitgesproken woorden toe, laat de gevoelens die een wegbanen door je woorden toe.

Intuïtief schrijven is puur & eerlijk, laat haar toe. Via woorden wil je intuïtie gehoord, gezien, gevoeld worden.
En ja, dat is spannend. Heel spannend en oncomfortabel. Niet iedereen kan en wil dit aangaan. En dat hoeft ook niet…Dus ja, niet iedereen kan intuïtief schrijven, als je het zo bekijkt.
Maar als je ook maar een beetje twijfelt, een beetje nieuwsgierig bent, een beetje jezelf wilt leren kennen, een beetje meer grip en regie over je eigen leven wilt…Grijp dan de kans, want intuïtief schrijven kan zo waardevol voor je zijn. In deze blog lees je meer over de voordelen van intuïtief schrijven.

Spannend

Vanwaar de twijfel? Waarom denk jij dat je niet kan leren intuïtief schrijven?  Waarom is het niets voor jou?
Ben je bang om met de billen bloot te gaan? Onthoud: intuïtief schrijven is voor jezelf, voor niemand anders. Alles is veilig en alleen voor jou.
Of ben je bang voor wonden/ pijn & verdriet die (weer) omhoogkomen? Onthoud: dit is het startpunt van groei. Alles mag eruit en zijn.
En ben je bang dat je niet meer uit het donker komt? Onthoud: donker is nodig om ook het licht te zien. Alles bestaat uit dualiteit & jij bent moedig om hier mee om te leren gaan.

Angst houd je tegen. Angst is vanuit je hoofd en wilt je hier houden. Het leven dat je nu leidt, veilig en rustig. Het leven vanuit je comfortzone is voor je hoofd te over zien. Het is duidelijk en gecontroleerd. Maar…

Out of je comfortzone

Ga eens van je hoofd naar je hart. Of wanneer dat lastig is voor jou en niet wetend hoe dat moet. Geeft niet…Kijk eens naar het dagelijks leven. Ben je snel geïrriteerd? Ben je snel boos? Ben je onrustig? Ben je ontevreden? Ben je ongelukkig? Ben je veel verdrietig? En is daar niet ‘direct’ een aanleiding voor? Het lijkt je te overkomen.

Deze emoties willen je wat vertellen…Deze emoties komen vanuit je hoofd. Emoties komen van gevoelens en verlangens die je hart & intuïtie ervaren. Gevoelens en verlangens, welke gehoord willen worden.
Met je hoofd label je al deze gevoelens en verlangens. Je probeert ze te beredeneren, te begrijpen, te ontkennen, te negeren, te misleiden.
En eigenlijk, diep in je hart, weet je het. Je houdt jezelf voor de gek… Je bent niet helemaal eerlijk naar je zelf.

Irritatie, boosheid, verdriet, onrust, ontevreden en ongelukkig is een intern conflict. Het hoofd probeert je op deze rails te houden, maar je hart wilt eigenlijk iets anders. Je hart wil van de rails en een onbegaanbaar paadje volgen. Avontuur, op reis, vrijheid.

En ja, dat vraagt om moed en samen met jouw angst onder je armen op te staan en te gaan wandelen. Dat is out of je comfortzone. Totaal nieuw en anders dan je tot nu toe altijd hebt gedaan.

Intuïtief schrijven is dichter bij jezelf komen

Intuïtief schrijven kan je helpen om in kleine stapjes het avontuur aan te gaan. Het avontuur met jezelf. Op weg naar je zelf. Diegene die je werkelijk bent.
Vanuit een veilige setting, namelijk met jezelf.
Niemand die je tranen hoeft te zien, niemand die je pijn hoeft te verwoorden. Jij bent moedig om dit aan te gaan. Jij bent krachtig om dit aan te gaan. Jij bent één en al wijsheid. Jij weet het wat jij nodig hebt en wilt. Jij weet wie jij bent! Alleen mag je eerst alles afpellen. Angsten, overtuigingen, verhalen. Om dichter bij je zelf te komen.

Vind je het iets te spannend om het alleen te doen? Wil jij iemand naast je voor iets meer moed? Heb je wat liefdevolle aanreikingen nodig?

Misschien kan en mag ik iets voor je betekenen. Je hoeft het namelijk niet per se allemaal alleen te doen.
In de Intuïtief schrijven training word je gestuurd & gekaderd met thema’s en opdrachten, waarbij de mogelijkheid is om in veilige, respectvolle & liefdevolle setting coaching van mij te ontvangen. Op deze wijze voelt het niet als alleen zwemmen in een open zee.
De training leert je naast het intuïtief schrijven, ook zelfinzicht, zelfkennis en zelfvertrouwen te geven. Hierdoor krijg je meer zicht en grip op jouw leven! Na de training kun je zelfstandig intuïtief schrijven waarbij je innerlijk kompas steeds meer sturing geeft & de richting bepaald.

Wat is nu jouw antwoord op je vraag: “Kan ik ook intuïtief schrijven?” Ik hoop dat ik je heb kunnen overtuigen dat je antwoord “Ja” is…Dat je overtuigd bent dat je onder de doelgroep valt.
Wil je (nog) geen training volgen, maar wel handvatten om te leren intuïtief schrijven, schrijf je in voor de Soul letter waarbij je maandelijks een schrijfopdracht ontvangt of kijk hier voor alle andere aanbod.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *