Intuïtief schrijven training

Algemeen

Na de Intuïtief schrijven training heb je meer zelfinzicht en kun je makkelijker vanuit jouw intuïtie gaan schrijven.

Intuïtief schrijven training

Tijdens de training leer je met behulp van praktische, gevarieerde en creatieve opdrachten & oefeningen om dichter bij jezelf te komen en vanuit jezelf te gaan leren schrijven.
Daarna zal je meer zelfinzicht hebben gekregen, waardoor er een basis is gelegd om in contact te komen met je intuïtie, weet wie je bent & wat je wilt.

Positieve effecten

Onderzoek toont aan dat ‘intuïtief en creatief’ schrijven stress verlagend, inzicht gevend, gezondheid bevorderend en therapeutisch kan werken.
De Intuïtief schrijven training is een prachtig instrument voor je persoonlijke ontwikkeling.
Dat betekent dat je met het schrijven makkelijker leert om bij je intuïtie te komen en hoe je vandaar uit naar de kern in jezelf kunt gaan. Je ontdekt waar jouw hart naar uitgaat.
Door te schrijven ervaar je hoeveel invloed je hebt op je eigen leven. Je kan jezelf persoonlijke vragen stellen, vertrouwen ontwikkelen in je intuïtie of gewoon tijd voor jezelf nemen door te gaan schrijven.
Ook kun je oude pijn loslaten als je naar het verhaal eronder gaat. Middels intuïtief schrijven ga je laagje voor laagje, steeds dieper en dichter bij de kern komen, waardoor heling de ruimte krijgt.

“Intuition is the
whisper of the soul”

Jiddu Krishnamurti

Voor wie is de training?

– Heb je behoefte aan verandering in je leven?
– Sta je op dit moment op een kruispunt?
– Heb je helderheid nodig?
– Zit je vast in bepaalde gewoontes of patronen?
– Wil je meer in contact zijn met je intuïtie?

Intuïtief schrijven is een krachtig instrument om inzicht in bovenstaande te krijgen. Natuurlijk heeft ieder zijn eigen persoonlijke redenen om deze training te volgen.
Het enige wat je nodig hebt is pen, papier, een open houding naar je zelf en de commitment naar jezelf om dagelijks tijd in te plannen.

Opbouw training

De opzet van de Intuïtief schrijven training is zo opgebouwd, dat iedereen kan beginnen met de training.
In ieder hoofdstuk staat een thema centraal met een stukje theorie en bijbehorende opdrachten en oefeningen. De opdrachten bestaan uit oefeningen voor ademhaling, gronding en ontspanning, schrijfopdrachten en creatieve opdrachten.
De bedoeling van deze oefeningen en opdrachten is dat je aan het einde van de basistraining een arsenaal aan technieken, opgebouwde schrijfervaring, verkregen inzicht en zelfkennis hebt en de verdieping in kan gaan met intuïtief schrijven.

De Intuïtief schrijven training bestaat uit twee delen. Deel I ‘Van buiten naar binnen’ en Deel II ‘Van binnen naar buiten’. Hieronder lees je meer over de inhoud van de twee delen.

De training kun je op verschillende manieren volgen. Als een schriftelijke training of 1 op 1. Verderop lees je meer hierover.

Deel I “Van buiten naar binnen”*

In deel I van de Intuïtief schrijven training ga je van buiten naar binnen. De buitenwereld neemt een belangrijke plek voor ons in. Denk aan je werk, je privéleven, de maatschappij, (social) media. Allemaal prikkels die bij jou binnenkomen. Het begint al vanaf het moment dat je geboren wordt. Laagjes die je opbouwt, waardoor je op een gegeven moment niet meer precies weet wie jij werkelijk bent. Echt jezelf, je ware zelf! Je wordt gevormd door de omgeving en reageert vanuit reflex, gewoonte en aangepast.
Met deel I ga je je ware zelf (her)ontdekken, onderzoeken, zodat jij steeds beter leert herinneren wie jij bent. Je gaat laagje voor laagje, dieper naar jouw kern.

Deel II “Van binnen naar buiten”*

In deel II van de Intuïtief schrijven training ga je van binnen naar buiten. Jouw binnenwereld is je basis: je fundament. Zodra jij zelfinzicht en -kennis hebt, kun je van daaruit naar buiten bewegen. Je kan onderscheiden wat van jou en van de ander is. Je kent jouw waarheid en kan intappen op je innerlijke wijsheid. In de woelige wereld kun je blijven staan in je fundament: jouw kracht. Jouw intuïtie en hart bepalen jouw koers in de wereld: je innerlijke kompas.
Deel II leert je jouw innerlijke kompas ontdekken en gebruiken, om zo jouw eigen wereld te creëren. Een wereld die stabiel is, rustig en in een flow. Jouw binnenwereld wordt jouw buitenwereld.

*Ik adviseer om beide delen te volgen en te starten met deel I (er is een aantrekkelijke combideal)

Schriftelijk

Wanneer je kiest voor de schriftelijke training (deel I of deel II) bepaal jij zelf het tempo en je kunt het zo inrichten, hoe het jouw uitkomt.
Je mag de uitgewerkte opdrachten binnen 1 jaar (ingaande verzenddatum training) naar mij sturen voor feedback.

De training bestaat uit 4 hoofdstukken met 5 à 6 opdrachten per hoofdstuk, met het dagelijks schrijven inbegrepen.

De opdrachten bestaan uit:
1. Een ademhalings-, grondings-, ontspanningsoefening of een geleide meditatie,
2. 1 creatieve schrijfopdracht,
3. 1 verdiepende schrijfopdracht,
4. 1 à 2 overige opdrachten en
5. dagelijks schrijven.

“Let your heart grow
&
your soul glow”

1 op 1

Met de 1 op 1 training is er alle ruimte voor jou proces en kun je in de twee maandelijkse online meeting persoonlijke onderwerpen bespreken, wanneer je de behoefte voelt.

Studiebelasting

De 1 op 1 training heeft een gemiddelde studiebelasting van +/- 3 à 4 uur per week.
Elk hoofdstuk staat voor 2 weken (de opdrachten kun je over deze tijd verspreiden).

De hoofdstukken en de studiebelasting zijn als volgt ingedeeld:
1. Dagelijks schrijven (15 minuten per dag)
2. Opdrachten (uren afhankelijk van opdracht en persoon), bestaande uit:
– een ademhalings-, grondings-, ontspanningsoefening of een geleide meditatie,
– 1 creatieve schrijfopdracht,
– 1 verdiepende schrijfopdracht en
– 1 à 2 overige opdrachten.
3. Online meeting (+/- 1 uur per 2 weken)

De studiebelasting geldt zowel voor deel I als voor deel II.

Kosten training

Kosten Intuïtief schrijven training schriftelijk €125,- per deel of combideal (deel I + II) €199,-
Startdatum Intuïtief schrijven training schriftelijk: op ieder moment.

Kosten Intuïtief schrijven training 1 op 1 €250,- per deel of combideal (deel I + II) €450,-
Startdatum Intuïtief schrijven training 1 op 1: op ieder moment en in overleg.

Aanmelden training

Je kunt je hieronder aanmelden voor de Intuítief schrijven training. Geef in je bericht aan of het gaat om een schriftelijke of 1 op 1 aanmelding.

Heb je eerst nog vragen en/ of onduidelijkheden over de training en/ of wil je persoonlijk kennismaken, geen probleem. Laat het me vooral weten. Stuur mij vrijblijvend een bericht.