Over Margreet

Schrijven als rode draad

Schrijven staat al (on)bewust heel mijn leven centraal. Het is de rode draad in mijn leven en ook mijn life-saver op verschillende momenten.
Als kind vond ik schrijven erg leuk. Het leren schrijven, het schrijven van verslagen, gedichten schrijven, in mijn dagboek schrijven.
Het spelen met woorden, het beeldend schrijven, maar ook helend schrijven.

In mijn dagboek waarmee ik mijn gevoelens deelde, de somberheid, de onbereikbare liefdes, het eenzaam voelen. Onbewust was ik al bezig met het schrijven vanuit mijn hart en gevoel, maar ook mijn belemmerende, depressieve gedachten.
Als student schreef ik veel verslagen waarbij de persoonlijkheid een centrale plek in nam in opleidingen als maatschappelijk werk en creatieve therapie.
Om daarna als jongvolwassene zelf in therapie te gaan. Drie dagen in de week met andere jongvolwassenen steeds dieper en dichter bij de kern te komen. Hierbij stond het dagboek schrijven ook centraal. In die periode leerde ik steeds dichter bij mijn kern, mijn ziel, te komen. Schrijven, schrijven, schrijven en delen.
Na deze periode volgde ik weer een opleiding, zoekende naar mijn passie, waarbij ook weer verslagen geschreven werden. De reflectieverslagen waren het leukst en het makkelijkst. Ik kreeg dit ook vaak terug: je bent goed in zelfreflectie. Op zich niet vreemd, na jaren schrijfervaring…
Ook daarna bleef ik schrijven: gedichten en teksten.

Out of my comfort zone

Op een gegeven moment ontdekte ik Instagram. In het begin richtte ik mij op het (perfecte) beeld, wat naast het schrijven ook een prominente plek in ging nemen. De schoonheid van alles in zien en dat begon met een mooi interieur, met steeds meer afwisseling van beelden die meer op zielsniveau en intuïtie aansloten. Op een gegeven moment had ik behoefte om het beeld met tekst te versterken. Ondanks een wat oncomfortabel en onwennig gevoel, ben ik dat toch gaan doen.
Hierbij kwam steeds meer alles samen. De schoonheid van alles inzien. Het leven als iets moois zien en er betekenis aan geven.

Naast het schrijven, bleef ik mij op allerlei wijzen persoonlijk ontwikkelen, waarbij spiritualiteit steeds meer op de voorgrond ging treden. Boeken lezen, opgedane levenservaring, bron aanboren van innerlijke wijsheid: alle kennis gebundeld in mij!
Toen ik begon te bloggen over ons Zweden avontuur, werd ik steeds vertrouwder om te schrijven voor publiek. Voor mij was schrijven altijd iets als persoonlijks, vertrouwelijks en kwetsbaar.
Bij het bloggen over het Zweden avontuur, was er steeds een knagend, onrustig gevoel in mij. Ik had behoefte om dieper te gaan…

Ik was altijd al geïnteresseerd in zelfontwikkeling & spiritualiteit, echter hield ik dat voor mezelf. Toch wilde ik er juist voor gaan. Met de jaren, en door onze emigratie, heb ik geleerd om je dromen na te jagen en dat angst en ongemak (out of your comfortzone) aanwijzingen zijn om het juist te gaan doen!

“If it doesn’t challenge you,
it doesn’t change you”

Anonymous

Het gezicht achter Soul writer

Soul writer is geboren!

Heerlijk om mezelf de vrijheid te geven om te bloggen over spiritualiteit en bewustwording. Over onderwerpen schrijven die dicht bij mezelf liggen en waarbij de woorden stromen. Woorden waar ik zelf nog wel eens perplex over ben. Heb ik dit geschreven? Dat zijn vaak de mooiste, meest inspirerende en helende blogs. Soul writer schrijft intuïtief blogs, recht vanuit haar hart en ziel!

Met de blogs  en Soulstories hoop ik je te kunnen inspireren en een stuk (h)erkenning te geven. De blogs schrijf ik ook voor mezelf voor erkenning en heling. Vanuit deze gedachte, wilde ik een stap verder gaan.
Als schrijven zo’n rode draad in mijn leven is en ik zoveel inzicht en heling hiermee heb mogen ontvangen, en nog steeds, waarom deel ik dat niet met jullie? Met al mijn opgedane kennis, ervaring en wijsheid heb ik de Intuïtief schrijven training opgezet. In deze training leer ik je, door praktische opdrachten en oefeningen mee te geven, intuïtief te schrijven: schrijven met je zelf!
Verder is het ook mogelijk om een persoonlijk coaching traject in te gaan waarbij intuïtief schrijven als methode wordt gebruikt.

Wie is Margreet?

Mijn naam is Margreet Wesselink, het gezicht achter Soul writer, en ik ben 44 lentes jong.
Sinds de zomer van  2021 woon ik samen met mijn man en onze drie kinderen (5, 7, 9 jaar) in Zuid-Zweden. Een langgekoesterde droom die eindelijk is uitgekomen. Samen proberen wij ons droomleven stap voor stap vorm te geven, waarbij we werken aan onze gezamenlijke & individuele dromen. Bijzonder en fijn om dit samen te mogen doen.

Ik ben een intelligent, enthousiast, gedreven, positief, gevoelig en zachtaardig persoon met rauwe en donkere kantjes, waarbij intuïtie en innerlijke wijsheid zich steeds meer mogen ontwikkelen.
Naast het richten op mijn droomleven, waarbij schrijven een belangrijk onderdeel van is, vind ik het fijn om anderen te helpen, door middel van luisteren, inspireren en een eventuele spiegel voor te houden.

Intuïtie en zielsverlangens zijn mijn innerlijke kompas. Deze bepaalt de richting van mijn droomleven. Waarbij mijn visie, passie en missie de gezamenlijke stip op mijn horizon is.

Mijn visie is om samen de wereld een beetje mooier te maken met allemaal lichtpuntjes. Deze lichtpuntjes brengen wij, ieder op eigen, unieke wijze, de wereld in. Zodat elk lichtpuntje door een ander lichtpuntje wordt aangestoken om uiteindelijk de hele wereld in het licht te zetten.
Mijn passie is met mijn licht en liefde te zijn, vanuit authenticiteit en zuivere liefde, waarbij ik een inspiratiebron ben voor anderen om zelf ook vanuit licht en liefde te zijn.
Samen met mijn visie en passie, is het mijn missie om als Soul writer jou te helpen helen, waardoor er ruimte ontstaat om je hart te openen en vanuit je ziel te gaan leven. Hierdoor zal je steeds meer jouw licht laten schijnen.