Beeldend schrijven. De flirtende blaadjes.

Jul 7, 2023 | mind

Met beeldend schrijven krijg je toegang tot jouw intuïtie. De natuur kan jouw daarmee helpen. Zij is de toegangspoort naar jouw intuïtie.
Laat ik je meenemen…meenemen in een wereld naar binnen. Een wereld vol wijsheid en kennis, maar ook die van creativiteit en speelsheid. Een wereld waar alles kan en mag. Alles is daar…de kunst is om naar binnen te gaan en vooral te mogen. Mogen van jezelf. Jezelf toegang verlenen aan je innerlijke wijsheid: jouw intuïtie!

Ik ga je meer meenemen in het proces van het intuïtief schrijven. Het schrijven met jezelf. En dan vooral vanuit plezier en speelsheid. Ontspannen en vrij. Voor mij werkt dat erg goed om daar beeld bij te gebruiken… Beeld roept gedachten en gevoelens op. Langzaam kun je vanuit deze gedachten en gevoelens de diepte in gaan en prachtige nieuwe schatten aan wijsheid ontdekken. Langzaam kun je het beeld woorden geven vanuit de kern: vanuit jou!

Beeldend schrijven

Frisgroene blaadjes spelen met de warmgele zonnestralen. Flirtend met de wind waarbij licht en donker elkaar afwisselen. Schaduwen tekenend van een ander blad, rauwe randjes en gaatjes. Ze vertellen een verhaal aan mij. Een verhaal over het licht en donker in je leven. Het één kan niet zonder het ander. De rauwe randjes en gaatjes, de littekens, die eenieder heeft opgelopen in zijn of haar leven. En toch door deze dynamiek, kijk maar naar de blaadjes spelend in de zon, kunnen ze niet zonder elkaar. Het maakt het leven waardevol, mooi, dynamisch en krachtig.
Mij laten deze frisgroene blaadjes herinneren om te spelen in en met het leven, go with the flow en dat allemaal vanuit onvoorwaardelijke liefde. Ik ben goed zoals ik ben, ik ben het waard om gezien te worden en in het licht te staan. Samen, naast en met anderen.

Symboliek

Door te kijken, echt te kijken, naar de natuur zie je het leven. Leven vanuit een ander punt. Er zit zoveel symboliek in de natuur. Kijk en observeer. Mijmer en associeer. Iets raakt jou…iets wil jou vertellen. En het mooie is, jouw verhaal is niet mijn verhaal. Jouw verhaal is een verhaal welke jou raakt. Het raakt je in het diepste van je ziel. Het is jouw waarheid.

“De natuur is de toegangspoort naar jouw innerlijke wijsheid!”

 

De natuur is jouw spiegel

Wanneer iets jou raakt, zegt dat wat over jouw verlangens, jouw kern, jouw ziel. Raken is een stuk herkenning, maar ook liefde, onvoorwaardelijke liefde. Onvoorwaardelijke liefde voor het leven. Wat nou als we dit beeld, dit gevoel, terug spiegelen naar onszelf? Probeer dit gevoel van liefde, onvoorwaardelijke liefde te voelen en vervang het beeld die je daarbij hebt in je zelfbeeld.
Kijk je zelf aan in de spiegel! Zie en voel onvoorwaardelijke liefde. Want jij bent het leven, jij bent dat frisgroene blaadje. Alles wat jij ziet en raakt, zit ook in jou. Wij zijn allemaal een deeltje van de natuur. Wij ZIJN de natuur!

Kijk door de ogen van een kind

Nodig je zelf uit om er op uit te gaan. De natuur in, observeer en wees nieuwsgierig. Volg bijvoorbeeld een vlinder die van bloem naar bloem gaat en af en toe om een andere vlinder vliegt en om vervolgens weer te gaan. Welke symboliek zit daarin? Luister naar de wind die haar eigen lied zingt. Kijk naar een ijverige mier. Kijk met de ogen van een jong kind: nieuwsgierig, ontdekkend en onbevangen.
Wat voel je wanneer je naar een mier kijkt? Welke emotie ontstaat er wanneer je de wind hoort? Horen, zien, voelen. Gebruik zoveel mogelijk verschillende zintuigen. Er gebeurt zoveel in je, wanneer je dit toelaat…Vanuit daar kun je de diepte in. De natuur is de toegangspoort naar binnen, naar jouw innerlijke wijsheid!

Natuur helpt je naar jouw kern te brengen

Naast dat de natuur, of een deeltje ervan uitvergroot, je raakt in je ziel, oefen je ook direct in het hier en nu te leven, het is dus erg mindful, en je aard en maakt de connectie met de natuur. Verder komen er ook vaak, althans bij mij, creatieve ideeën en inspiratie op ploppen. Dus alleen maar voordelen om er op uit te gaan.
Neem, wanneer je er op uitgaat, een notitieboekje en pen of potlood mee. Zoek een plekje en schrijf wanneer je wilt schrijven. Of mediteer of zit gewoon in stilte… Probeer in ieder geval in het moment te blijven. De natuur is inspirerend, therapeutisch en helend en brengt je terug naar je kern! De natuur helpt je te herinneren dat je een onderdeel bent. Zodra jij onvoorwaardelijke liefde voor de natuur voelt en je bewust bent van het feit dat je een onderdeel bent, dan kun je ook onvoorwaardelijk van jezelf (gaan leren) houden.

Ik nodig je uit om vanuit beeld te gaan schrijven, te gaan associëren. Van buiten naar binnen te gaan. De natuur laat ons (weer opnieuw) onvoorwaardelijke liefde ervaren. Voel je vrij om je schrijfsels te delen met mij en/ of anderen. Delen = helen. In deze blog lees je meer over hoe je kunt intuïtief schrijven.

1 Comment

  1. Maartje Huijsen

    Ja dit! Raak verwoord Margreet, dank ♡

    Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *