OBE. Uit mijn comfortzone: uit mijn lichaam!

Jun 3, 2022 | body, soul

In deze blog neem ik je mee naar een ervaring van het uit mijn lichaam treden: OBE (Out of body experiences). Letterlijk en figuurlijk uit mijn comfortzone. Open en kwetsbaar. Een onderwerp welke niet zo veel besproken wordt en misschien zelfs een taboe op rust. Laten we het normaliseren en ons bewust worden van dat er zoveel meer is, dan wat zich letterlijk laat zien.

Als kind kon ik vliegen en mij heel vrij voelen…Zweven, grenzeloos. Vol liefde en gewoon zijn. Wanneer ik in bed lag, had ik deze ervaringen. Ik wist als kind, en jaren later nog steeds niet, wat het nou precies was. Het gevoel was in ieder geval fijn. Daar wilde ik zijn. Weg van de boze, harde en oneerlijke wereld. Weg van de realiteit, eenzaamheid en verdriet.

Herinnering

Jaren later, zo’n 15 à 20 jaar later, heb ik het gevoel heel bewust mee mogen maken. Tijdens een loopbaan coaching deden we een meditatie. Verrek, ik kreeg hetzelfde vrije gevoel als toen ik kind was. Vertrouwd en fijn was het. Zelfs enigszins emotioneel aangezien ik het gevoel weer kon oproepen. Het ‘beestje’ werd niet bij zijn naam genoemd. Het maakte voor mij ook niet uit, echter was ik er wel nieuwsgierig naar. Wat gebeurde er? Wat was het?

Spiritualiteit

Zelf ben ik helemaal niet vreemd met spiritualiteit. Alhoewel ik nooit echt bewust zelf ‘iets’ kon, geloof ik het en vind ik niets vreemd. Het voelt voor mij als heel natuurlijk dat er meer is dan wij hier in deze 3D wereld.
Ik was altijd wel wat jaloers op mensen die een gave hebben. Ik wil dat ook!
Maar nu weet ik, dat alles op zijn eigen tijd komt, dat je niets kunt forceren en dat iedereen zijn eigen levenspad en -missie heeft. Daar vertrouw ik volledig op! Iemands gave is niet mijn gave en dat is ok. Ik mag die van mij zelf ontrafelen en jij die van jou.

Het ‘beestje’ krijgt zijn naam: OBE

Weer terug naar mijn vrije gevoel die ik heb mogen ervaren…
We gaan weer jaren verder vooruit, nu zo’n 4 à 5 jaar geleden. In verband met bekkenklachten van mijn zwangerschappen ging ik naar een osteopaat, maar daarnaast was hij ook spiritueel begaafd. Bij hem had ik weer opnieuw dezelfde ervaring. Het vrije, zweverige gevoel. Eindelijk. Hij noemde het ‘beestje’ bij zijn naam. Hij had het over astraal reizen. Ik had er wat twijfels over en bagatelliseerde het. Astraal reizen? Ik had zo mijn bedenkingen.

Wat is astraal reizen? Tijdens astrale reizen heb je geen last van de zwaartekracht. Je vliegt door de lucht heen. Sommige mensen dromen dat ze vliegen of dat ze aan het oefenen zijn om te vliegen. Dat zijn vaak tekenen dat je astraal aan het reizen bent. Je gaat als ziel, los van je aardse lichaam.

Hoogsensitief

Een paar jaar geleden was ik bij een coach. (Ja, ik heb heel wat coaching en therapie gehad!). Wat ik eigenlijk altijd wel dacht, maar ook hier weer bagatelliseerde ik het, dat ik een HSP’er ben. HSP staat voor High Sensitive Person, een hoogsensitief persoon. In deze blog lees je meer over mijn HSP zijn en wat er gebeurd bij overprikkeling.

Een HSP is gevoeliger voor indrukken en prikkels dan gemiddeld. Het is niet per se dat ik mezelf een label wil geven, maar het verklaart en maakt inzichtelijk hoe ik reageer en wat ik nodig heb. Een groot stuk herkenning en vooral erkenning van mijzelf. Ook in dit coachingtraject vielen veel puzzelstukjes op zijn plek.
De ervaring had ik opnieuw. Toen besefte ik mij onbewust dat ik meer in mij had dan alleen maar mijn aardse kennis, vaardigheden en intelligentie.

Spiritueel ontwaken

Nu, sinds deze week, heb en ben ik bewust, dat ik meer ben dan mijn aardse lichaam en dat, óók, ik contact kan maken met de 5D wereld. Ik heb een begin gemaakt om bewust uit mijn lichaam te treden. Uittreding wordt ook wel astrale projectie of OBE (out of body experiences) genoemd. Net als bij astraal reizen, treed je ziel uit je aardse lichaam.

Dit is het begin van mijn spirituele ontwaking en ontwikkeling. Ik herinner mij weer, puzzelstukjes vallen steeds meer op hun plek. Mijn spirituele interesses worden steeds meer praktischer. Yoga, meditatie, lezen over reïncarnaties en sjamanisme, pendelen, kaarten trekken, numerologie, gesprekken voeren met en tekens ontvangen van het universum.

Uit de kast

Het mooie is, ik durf uit de kast te komen. Eindelijk ga ik er openlijk over schrijven en praten. Mijn passie en misschien wel mijn missie (daar ben ik nog niet helemaal achter 😉).

Aangezien ik aan het begin sta van mijn spirituele ontwikkeling die zich nu mag gaan ontvouwen, is het voor mij nog enigszins onwennig om er woorden aan te geven. Toch wil ik jullie hierin meenemen. Ik vind het belangrijk om het onderwerp te normaliseren en dat het een onderdeel is van ons, in ieder geval mijn, leven.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *