Uitstraling. Waar ga jij van stralen?

May 27, 2022 | soul

Uitstraling is een vorm van zijn. In deze blog neem ik je mee in mijn kijk op uitstraling en hoe je dat kan bereiken.

De zon. De maan. De sterren. Het noorderlicht. Wolken die spelen met de zon. Figuren in wolken. Strakblauwe lucht. Onweer. Sneeuw. Een regenbui op een warme zomerdag. Regenbogen. Meren. Kabbelende beekjes. Watervallen. Bergen. Dieren die mijn pad kruisen. Een vogelconcert. Hoogvliegende zwaluwen. Biddende roofvogels. Het gespin van katten. Blaadjes die onder mijn voeten knisperen. De natuur en haar cyclus. Buiten zijn. Wandelen. Heerlijke geuren. Diepgaande gesprekken. Spelen met kinderen. Seizoensveranderingen. Bomen en hun energie. (in willekeurige volgorde)

Van nature

Sommige mensen hebben van nature het in zich om te stralen. Te genieten van de kleine dingen en dankbaar te zijn. Dankbaarheid helpt ook mee aan je uitstraling, in deze blog lees je meer hierover.
Eigenlijk zeg ik het verkeerd dat sommige mensen van nature het in zich hebben om te stralen. Alle mensen hebben het in zich, alleen zijn de meeste mensen het in de loop van de jaren kwijtgeraakt. Kwijtgeraakt door omgevingsfactoren.
Kijk eens naar jonge kinderen….kinderen zijn zo puur en vanuit hun puurheid, hun zijn, laten ze alles aan je zien. Al hun emoties zijn zichtbaar aanwezig. Ze zitten nog echt in hun lijf. Naast boosheid, pijn, frustratie, zie je hun geluk, hun kracht en hun liefde. Kinderen zijn als een open boek. What you see, is what you get! Alles is intens, dus ook de liefde en het licht wat ze uitstralen.

Besmettelijk

Het geeft hoop en kracht wanneer je anderen ziet stralen. Er is een diep verlangen, maar ook een diep weten, dat jij ook het licht in jouw hebt. Het één steekt de ander aan. Letterlijk.
Als je iemand ziet stralen, dan kun je er bijna niet boos of geïrriteerd naar kijken. Ook jij voelt een sprankel in je buik, een warme gloed in je hart of je gaat er van glimlachen. Er gebeurt iets met je, zichtbaar aan de buitenkant of voelbaar in je lijf. En hoe voelt dat? Neem je het gevoel een tijdje met je mee? Of ga je weer verder met de orde van je dag?

Uitstraling

En andersom? In hoeverre durf jij te stralen? Op welke momenten overstroomt of ontploft jouw hart en ben je intens blij en gelukkig? Waar ga jij van stralen?
Durf jij jouw licht aan de buitenwereld te laten zien? Puur, ongedwongen, eigen en vanuit je ziel.
Het gaat een stapje verder, dieper, om jezelf te laten zien. Het kan kwetsbaar voelen, ongemakkelijk en onbekend, maar ook heel fijn, licht in de zin van zwaarte (een last van je schouders), positief en innerlijk geluk.

Out of je comfortzone

Stralen kan echt out of je comfortzone zijn. Het kan niet altijd ‘passend’ zijn. Niet passend zijn binnen de normen en waarden van de meerderheid, zoals het moment of tijd, je leeftijd, te overdreven of te aanwezig. Als je daar gevoelig voor bent, kun je je daar enorm door beïnvloed zijn. Beperkt worden.
Met als gevolg je zelf tekort doen, innerlijke spanning, maar ook ontkenning van je ware zelf.
Je komt in een spagaat met je hoofd en je hart.

Zelfkennis

Het vraagt moed, maar ook inzicht. Waar ga jij van stralen? En niet zoals je buurvrouw of je ouders? De zogenaamde ‘guilty pleasures’. Ik houd van stilte en bomen knuffelen. Ik houd helemaal niet van discussies voeren over politiek en aan het HBO of universiteit studeren omdat ik het qua IQ aankan. Ik houd van gedichten schrijven en dagdromen. Ik houd niet van roddelen en over koetjes en kalfjes praten. Ik houd van 1 op 1 contacten. Ik houd niet van feestjes met allemaal onbekende mensen.
Leer je zelf kennen en doe de dingen die jou energie geven! Wat jou energie geeft, zijn vaak de dingen waar je van gaat stralen. Sta je zelf toe om te leren en eventueel te veranderen.

Stralen is een vorm van ‘zijn’

Het is natuurlijk niet zo, dat je alleen maar moet stralen, moet ‘vlammen’. Stralen is meer dan alleen maar positief in het leven staan. Het leven kent naast het licht, ook de donkere kanten. Dat heet ‘leven’. Echter is stralen meer een vorm van ‘zijn’. Dat je durft te leven vanuit jezelf. Stralen komt vanuit jou! Uitstraling. Dat je vanuit jouw lijf leeft, zoals een kind: puur en vanuit onvoorwaardelijke liefde. Waarbij al jouw emoties mogen zijn. Dat je intens mag leven, zonder kaders en opgelegde regels.
Ben je boos? Wees boos! Ben je verdrietig? Wees verdrietig! Ben je blij? Wees blij! Voel wat je wilt voelen, op welk moment en leeftijd ook!
Wanneer je dit allemaal kan toelaten, is er ook meer ruimte voor licht! Langzaamaan zal er minder donkerte zijn en het licht overheersen. Een ziel bestaat uit licht en liefde. Alleen hebben we donkerte nodig om dit te ontdekken, te leren en uiteindelijk te kunnen zijn.

Spiritualiteit. Blote voeten in het gras. Knuffels en kusjes. Lieve woordjes. Een twinkeling in de ogen. Een spontane glimlach. Liefde tussen mensen. Zorgen. Inspiratie. Creatie. Spelen met woorden. Schoonheid. Complimenten, geven en ontvangen. Onvoorwaardelijke liefde. Mijn kinderen. Zingen. Live muziek horen. Muziektrillingen door mijn lijf. Motorrijden. Knapperend haardvuur. De dromen die uitkomen. De verlangens die ik voel in mijn hart en ziel. Een kopje warm drinken. Lanterfanten. Dankbaarheid tonen. Vriendschappen. Eén blik zegt meer dan 1000 woorden. Synchroniciteit. Zijn. (in willekeurige volgorde)

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *