Verbeeldingskracht. De kracht van verbeelding

Jan 6, 2022 | mind

Jij hebt invloed op jouw gedachten. Jij bepaalt of jij positieve of negatieve gedachten in je hoofd creëert. Verbeelding is een vorm van gedachtenkracht en kan je ondersteunen in het manifesteren van je leven. Want met verbeeldingskracht kun je je richting bepalen van je leven. Hiervoor kun je een hulpmiddel gebruiken. In deze blog lees hoe je dat kan doen.

Ineens word ik door iets uit mijn mijmering getrokken. Knipperend met mijn ogen, kijk ik in de twee prachtigste groenblauwe ogen. Ze kijken mij nieuwsgierig en dwars door mij heen aan. Toch ben ik niet bang. Ik voel een enorme liefde vanuit dit kleine wezentje. Ze stelt me gerust met ongesproken woorden. Een soort van telepathie, plant zij haar gedachten in die van mij. Allemaal in een zachte, liefdevolle energie. Dit kleine wezentje vertelt mij dat ik verhalen over haar mag gaan schrijven. Kinderverhalen met een heleboel liefde, magie en een vleugje humor. Want oh wat wil zij graag een hoofdrol spelen en ons allemaal laten betoveren met haar energie…
Mijn neus begint te kriebelen…Ha…ha….ha…hatsjoe. Ik kijk om mij heen. Waar is ze nou? Ik knipper een paar keer met mijn ogen en knijp in mijn arm. Auw!

Verbeeldingskracht

Kon jij dit kleine wezentje voor je geest halen? Kon jij haar voelen? Ik wel.
Hoe fijn is het om je fantasie te gebruiken. Je verbeelding. Verbeelding is zo enorm krachtig, net als je gedachten. Hiermee kun jij de mooiste dromen en onderliggende verlangens werkelijkheid maken. Jouw realiteit creëren.
Zaadjes planten welke de prachtigste bloemen en planten worden. Echter hebben de zaadjes aandacht nodig: water, voeding, zorg en liefde. Allemaal positieve energie, waardoor het gaat groeien en bloeien.
Misschien heb je wel eens gehoord van verschillende onderzoeken omtrent positieve en negatieve energie en wat voor invloed dit heeft. Of heb je bijvoorbeeld het rijstexperiment zelf al eens gedaan? Benieuwd naar de uitkomst? Hier zie je wat er gebeurt.
Het vraagt echt om een mindset waar jij aandacht aan wilt besteden. Want wat jij aandacht geeft groeit: positief, maar ook negatief. Naast de invloed van de energie heb je ook nog de selffulfilling prophecy. Jouw waarheid/ gedachte wordt weerspiegeld in je omgeving en weer terug gespiegeld naar jou: wat jouw waarheid/ gedachte bevestigd.

Leef jij jouw leven?

Dit betekent dat jij zelf invloed hebt op jouw leven, jouw waarheid en daardoor jouw werkelijkheid. Hoe wil jij jouw leven leven? Wat zijn jouw verlangens? En dan heb ik het niet zozeer over een groot huis met zwembad of over een jachtboot. Want stel je hebt een groot huis met zwembad, is dan jouw verlangen vervuld? Ik denk van niet. Onder deze, vaak materialistische wensen, zitten verlangens. Is dat een verlangen van gezien willen worden? Of een verlangen van genieten, ruimte en rust? Of een verlangen van vrijheid en avontuur?
Materialistische wensen zijn leuk voor korte duur en dan begint er weer iets te kriebelen, te knagen. Ontevredenheid of teleurstelling. Onderzoek juist de onderliggende dromen en wensen. Daar zitten jouw verlangens. Verlangens vanuit je hart en ziel en deze zijn niet materialistisch. In deze blog lees je meer over manifesteren en je zielsverlangens.

Van droom naar verlangen

Mijn droom was om te gaan emigreren, wat we inmiddels hebben gedaan. Ook heb ik deze droom geanalyseerd en onderzocht. Wat zijn mijn onderliggende verlangens? Is daar een emigratie voor nodig? Ik kwam, samen met mijn partner, tot de conclusie dat we dit heel graag wilden en dat onze, maar ook mijn verlangens, hiermee voor een groot deel konden beantwoorden. Mijn verlangens waren onder andere vrijheid en avontuur, maar ook rust en ruimte. Ik besef me nu ook, zo na een half jaar, dat deze verlangens niet nu allemaal al beantwoord zijn. Toch is het voor mij een kompas waar ik op dit moment op vaar. En telkens blijf ik kritisch en analyserend kijken naar mijn verlangens. Mijn verlangens zijn belangrijke waarden in mijn leven. Ik denk, nu ik dit zo typ, dat verlangens ook belangrijke waarden zijn in jouw leven. Klopt dat? Verlangens zijn onze kompas voor dit leven: het levenspad die jij, vanuit jouw ziel gezien, bewandeld? Ik ben benieuwd hoe jij dit ziet.

Nieuw jaar

Aangezien we nu aan het begin staan van een nieuw jaar, is het een mooi moment om te kijken naar jouw wensen en het zetten van intenties voor het komende jaar. Het concept voornemens past niet (meer) bij mij en was voor mij meestal niet of lastig haalbaar. Het was meer een soort van sociaal ding voor mij. Bij de voornemens was ik niet intrinsiek gemotiveerd. Nu, voor een derde jaar op rij, heb ik een fijne manier gevonden om een soort van kompas te hebben om mijn richting te bepalen voor het komende jaar. Jaarthema’s vanuit een intrinsieke motivatie: verlangens.

Een hulpmiddel voor jouw verlangens

Op 1 of 2 januari maak ik een avond voor mezelf vrij. Ik creëer een fijne, intieme, zachte en ontspannen sfeer met kaarsjes, wierook, muziek en thee. Zittend aan tafel met tijdschriften, schaar, stiften, lijm en alle andere werkmaterialen wat je voor handen hebt. Alles voor het maken van een visionboard: jouw visionboard.
Zelf beperk ik mezelf met een minimum aan tijdschriften en A4 formaat. Ik had dit jaar, aangezien ik voor de emigratie flink had opgeruimd, slechts twee tijdschriften waar ik uit kon knippen, maar dat was helemaal geen probleem. Verder had ik besloten om het tot een A4 te beperken, zodat ik het kon plastificeren. Voorgaande twee jaren had ik een prikbord en een happinezplanner gebruikt. Nu is mijn idee om jaarlijks een A4 te gaan gebruiken en te plastificeren. Leuk en makkelijk om ze dan te bewaren.

Het proces

Bij het knippen van plaatjes en woorden, wilde ik puur op gevoel gaan werken. Soms kwam er wel een storende gedachte voorbij waar in ik mezelf wat veroordeelde. Een gedachte o.a.: je hebt wel veel woorden, je moet wat meer beeld gaan zoeken. Ik ging er even kort mee aan de haal, maar daarna had ik het door dat mijn ego een spelletje met mij speelde. Ik liet het weer los.
Het leuke is dat het een heel andere sfeer is geworden dan voorgaande jaren. Toch zit er wel een rode draad, mijn levensthema/ verlangen, doorheen. Ook het creatieve proces is erg leuk. Ineens zie je leuke composities en grappige details. Ik geniet daar dan enorm van.

Zaadjes planten
Het is heel ontspannen en leuk om een visionboard te maken. Als het echt jouw is, dan voel je een soort van trots en blijheid! En het leuke is dat je er mee mag, of eigenlijk moet, pronken. Pronken naar jezelf. Het visionboard is om jouw te laten herinneren aan jouw verlangens voor het komende jaar. Dus deze mag op een prominente plek hangen of staan.
Een visionboard is een heel krachtig hulpmiddel om jouw verlangens te realiseren. Door telkens er naar te kijken en te lezen wordt er een zaadje in jouw hoofd geplant. Zoals je weet: wat je aandacht geeft groeit!
Jouw verbeelding wordt, wanneer je er op vertrouwt, in gelooft en alle aanwijzingen die op jouw pad komen ziet en aangrijpt, werkelijkheid en realiteit. Dus zien, maar ook aangrijpen. Actie!

Mijn thema’s voor 2022 is (zelf)liefde, vrouwelijke energie, vrijheid (terugkerend thema!) middels verbeelding en creativiteit met daarbij passie/ vuur.

En jij? Wat zijn jouw verlangens? Door ze uit te spreken zet je er extra kracht bij, dus let me know hieronder bij de reacties!

Terugdenkend aan het kleine wezentje, plant ik een zaadje in mijn hart. Het idee van een kinderboek vind ik spannend (in de zin van leuk, maar nieuw). Er mogen verhalen verteld worden over de magie en het sprankelende leven in zijn meest luchtige vorm, waarbij onschuld en geloof van ons innerlijk kind behouden blijft.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *