Manifesteren. Leef je droom!

Feb 6, 2022 | mind

Manifesteren kun je leren. In deze blog lees je er alles over. Wat het is en hoe je het kan leren. Ook weet je na het lezen van de blog dat je niet alles zomaar kan manifesteren…

Wat is manifesteren?

Op dit moment ben ik heel erg geïnteresseerd in manifesteren van mijn dromen en verlangens. Al eerder blogde ik over hoe krachtig gedachten zijn en wat je met de juiste mindset zelf kan beïnvloeden. Hierbij gebruikte ik een sterk hulpmiddel: een visionboard. Bij een visionboard maak je je dromen en verlangens visueel.

Er zijn veel boeken en informatie rondom manifesteren te vinden. Ook zijn er verschillende methodes/ manieren om hier mee aan de slag te gaan, maar de basis is het zelfde.
Waarom deze blog, als er al veel over geschreven is? Goede vraag! Ik ben niet degene die het wiel uit gaat vinden en die behoefte voel ik ook niet. Maar ik vind het fijn om te schrijven wat dicht bij mij ligt en wat mij bezighoudt. Verder probeer ik het kort en bondig te houden met een korte stappen-plan, zodat jij nieuwsgierig bent geworden en zelf aan de slag gaat. Want hey, wie wil nou niet een positief en magisch leven creëren?

Als eerste is de vraag: wat betekent ‘manifesteren’? Manifesteren is ‘zichtbaar worden’ of ‘openbaren’. In dit geval je dromen en verlangens worden zichtbaar, ze komen uit en worden werkelijkheid.

Dit klinkt als hocus pocus en als te mooi om waar te zijn. Toch? Hoe kunnen dromen en verlangens nou werkelijkheid worden? Ik kan je vertellen dat het met deze gedachten sowieso niet gaat lukken! Hoe dan wel?, hoor ik je vragen.

Manifesteren kun je leren

De allerbelangrijkste voorwaarde voor manifestatie in je leven is: er in geloven! Bij de kleinste twijfel, gaan jouw dromen en verlangens niet uitkomen. Nog een belangrijke voorwaarde is dat je er geen tijdslimiet aan moet gaan stellen. Het ene verlangen manifesteert zich eerder en sneller dan een ander verlangen. Dus manifesteren vraagt om vertrouwen en geduld.
Naast geloven, vertrouwen en geduld, ben je actief bezig met het realiseren van je dromen en verlangens. Hiermee bedoel ik dat je een soort van stappenplan hebt en dat je de mogelijkheden en kansen ziet en pakt. Manifesteren gebeurt niet door alleen maar achterover te zitten en te gaan wachten. Het vraagt ook om actie!

Heb je er al zin in? Yes, that’s the spirit!

De maakbaarheid van je leven

Ik begrijp je twijfel of je paranoia omtrent het realiseren van je dromen en verlangens. Zelf heb ik jarenlang gedacht dat ik geen invloed had op mijn leven, dat alles mij overkwam. En juist alles wat mij overkwam, had ik bijna voor de volle 100% zelf invloed op. Ik was me er totaal niet bewust van dat ik mijn leven zelf heb gecreëerd. Zoals ik al eerder beschreef hoe sterk jouw gedachten zijn en deze worden afgevuurd, op energetisch niveau, in de wereld. Jouw gedachten, jouw werkelijkheid, jouw wereld. En wanneer je beseft dat jij volledig invloed hebt op jouw wereld, waarin jij leeft, kun je negatieve gedachten om gaan zetten in positieve gedachten. Wat werkt voor negatieve gedachten, werkt ook voor positieve gedachten. Wat jij uitzend, ontvang jij terug! Anderen zijn jouw spiegels van jouw binnenwereld. Het zogenaamde Wet van de aantrekking, een universele wet. Zodra jij bedenkt dat het glas half vol is, dan is dat zo en zie jij een half vol glas. Wanneer jij bedenkt dat het glas half leeg is, dan zie jij een half leeg glas.

Er is één maar…

Naast de maakbaarheid van jouw leven, heb je altijd nog beperkingen. Want voordat jij denkt dat je alles kan manifesteren, dan moet ik je enigszins teleurstellen. En ik krabbel zeker niet terug, maar er is één maar. Een hele belangrijke, namelijk….
Je bent hier als mens op de wereld, samen met je ego, maar ook samen met je ziel. Als ego, mens van vlees en bloed, heb je allerlei dromen en verlangens. Waarschijnlijk, vooral, materialistische wensen. Daar kan jouw ziel een stokje voor steken. Jouw ziel heeft zo zijn eigen dromen en verlangens. Deze zijn gericht op groei en vooruitgang op zielsniveau. Jouw ziel heeft als missie dat jouw dromen en verlangens overeenkomen met die van de ziel. Dus wanneer we het hebben over manifesteren, dan zal datgene gemanifesteerd worden wat ten goede komt van groei en vooruitgang op zielsniveau. Dat zijn de dromen en verlangens die op jouw levenspad passen. Dit levenspad is al voor een groot deel bepaald op zielsniveau.

Dus wil je je dromen en verlangens manifesteren, onderzoek naar het laagje onder je, meestal, materialistische wens. Waarom wil je dit manifesteren? En welk gevoel heb je daar bij? Maakt jouw hart een sprongetje? Krijg je kriebels in je onderbuik? Voel je je intens gelukkig? Dan zit je op het juiste pad. Het levenspad welke ook op zielsniveau synchroon loopt met die van je menszijn.
Met het onderstaande stappenplan kun je je dromen en zielsverlangens manifesteren. Het is maar één van de vele stappenplannen. Kijk vooral zelf eens op internet en kies een stappenplan wat bij jouw past.

Stappenplan manifesteren

1. Positieve mindset en bewustwording
Dit is een hele belangrijke stap voor dat je daadwerkelijk begint met het manifesteren van jouw dromen en zielsverlangens! Zorg voor een positieve levensinstelling, want onthoud: wat je uitstraalt, ontvang je terug. Het fijne is dat je ook alsof kan doen. Mocht je het niet allemaal zien zitten, dan kun je door middel van positieve affirmaties je hersenen laten geloven dat iets zo is. Je hersenen weten niet wanneer iets echt is of wanneer jij iets bedenkt. En jij bent niet jouw gedachten, je hebt gedachten. Naast affirmaties (positieve gedachten die je uitspreekt), is het een krachtige tool om dankbaarheid te tonen. Noem of schrijf dagelijks minimaal 3 dingen op waar je dankbaar voor bent. Hierdoor train je je hersenen om positief te denken en vervolgens ook steeds meer te voelen. Je wordt je steeds meer bewust van positieve gevoelens en ontwikkeld een positieve mindset. De basis voor het manifesteren van je droomleven.

2. Weet wat je wil
Maak je droom of verlangens zo specifiek mogelijk. En omschrijf het positief. Makkelijk is wat je niet zou willen. Maar weet je wat je wel wilt?! Ben je bijvoorbeeld op zoek naar werk of een volgende stap in je loopbaan. Vraag je dan af waar je ideale baan aan voldoet. Maak het zo concreet mogelijk: aantal uren, takenpakket, werkomgeving.

3. Los beperkende overtuigingen op
Heb je blokkades? Wanneer je het niet lukt om je voor te stellen dat iets van jou is en je ziet het nog niet zo gebeuren, dan heb je beperkende overtuigingen en gedachten. Deze overtuigingen en gedachten creëren het verhaal dat je jezelf vertelt en worden de waarheid voor jezelf. Het is de kunst om dit om te gaan buigen. Ga terug naar stap 1 en focus je op een positieve mindset!

4. Visualiseer
In deze stap vertaal je jouw dromen en zielsverlangens naar een beeld. Door concreet in te beelden wat je wilt, zal je beter in staat zijn de dingen te doen die nodig zijn om jouw dromen en zielsverlangens waar te maken. Hierbij maak je gebruik van een vision- of moodboard. Je kan dit digitaal doen, zoals op Pinterest of met een app, maar je kunt dit ook ouderwets doen met het uitknippen van plaatjes en woorden/ tekst met betrekking tot jouw dromen en verlangens. Zelf vind ik dit de leukste stap. Je kunt alles in details er op zetten, zodat je het echt volledig voor je kan zien. En niks is te gek: het is jouw visie en zijn jouw dromen en verlangens. Je hoeft je visionboard ook helemaal niet met anderen te delen.

5. Praat alsof het er al is
In deze stap doe je alsof het al van jou is, dat jouw droom al echt uitgekomen is. Bijvoorbeeld ‘Ik heb een fijne relatie’, ‘ik ben goed in het schrijven van een boek’, ‘ik weeg 75 kg’. Het voelt misschien heel onnatuurlijk om op deze manier te praten, maar zo werkt het manifesteren en wet van de aantrekking.
Als je blijft zeggen ‘ik ga’, ‘ik zal’ of ‘ik wil’, dan blijft je onbewuste dat in de toekomst schuiven. En die toekomst van ‘ik zal’, die komt nooit. Wat je hebt is het hier en nu, dus vorm jouw zinnen en gedachten naar het hier en nu en praat erover alsof je het al hebt. Wat hierbij helpt is om affirmaties rondom jouw droom of verlangens te formuleren en deze dagelijks uit te spreken, zodat je de volgende stap, stap 6, makkelijker en natuurlijker wordt.

6. Voel alsof het er al is
Naast het praten, moet je je dromen en verlangens volledig gaan voelen. Wat voel je als je zegt: ‘ik heb een fijne relatie’? Voel je je hart warm worden, kriebels in je buik? Mooi, dat is namelijk de bedoeling! Zeg het net zolang tegen jezelf, tot je precies voelt wat je zou willen voelen. Je hersenen weten niet of het waar is of jij echt die fijne relatie hebt, maar ze ervaren het wel zo.
Je gaat in deze energie leven alsof het er al is en daarmee werk je als magneet. Onthoud: je krijgt terug wat je uitstraalt!

7. Laat los
Na het volgen van de eerste 6 stappen, mag je loslaten. Je hebt een positieve mindset, je weet wat je wilt en je gelooft dat het al van jou is. Je voelt zelfs al dat het van jou is, dus mag je nu gaan loslaten en vertrouw. Het universum mag haar werk doen.
Dit lijkt tegenstrijdig met wat ik eerder schreef: dat manifesteren niet alleen maar achterover zitten is, dat het om actie vraagt. Jouw dromen en verlangens mag je als kompas gaan gebruiken: de stip aan de horizon. In die zin is het jouw actie/ verantwoordelijkheid om die stip te volgen en kleine stappen te maken, richting die stip. Laat ik het zelfde voorbeeld weer nemen: ‘ik heb een fijne relatie’. Wanneer je voor jezelf duidelijk hebt hoe jouw relatie fijn gemaakt kan worden, kun je daar stappen in gaan zetten, zoals bijvoorbeeld elke dag een moment te pakken om samen met je partner de dag door te nemen en echt naar elkaar te luisteren. Het universum kan je helpen door te herinneren aan die stip aan de horizon of liefdevol te sturen wanneer je de stip uit het oog verliest. Daar zit het stukje loslaten en vertrouwen. Het is een samenwerking, maar ook een wisselwerking zonder dat het een obsessie wordt. Jouw dromen en verlangens moeten niet je leven beheersen, waardoor je niet in het hier en nu kunt zijn.

8. Let op tekens van het universum
Vertrouw erop dat je precies bent waar je moet zijn. Na het loslaten, mag je openstaan voor hints en tekens van het universum. Wees alert voor wat er op je pad komt en ga niet invullen hoe het zich zal manifesteren. Je ontvangt wat jij nodig hebt.
Welke tekens kun je bijvoorbeeld verwachten? Gesprekken van anderen, toevallige gesprekken, versprekingen, uitdrukkingen, gedachten, emoties, oordelen, dromen, ziekten en kwalen, synchroniciteit.

Onthoud: zodra alles mee zit en je zit in een flow, betekent dit dat je onderweg bent naar je droom of verlangens.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *