5 februari 2024

Het hart
Hard geraakt tot in de kern

Het hart
Vloeiend in elkaar over (van hart tot hart)

Het hart
Laat het hart je hoofdzaak worden (en je hoofd bijzaak)

Het hart
He + art = heart

* Het hart
Centrum van ons bestaan

Het hart
HARTstikke leuk vind ik dit, dus he?!
Associëren & spelen met woorden. Vanuit & met beeld. Ik ben dan zo in mijn element. Ben je benieuwd hoe dit bij mij werkt?
Het ontstaat vanuit beeld, dit kan een afbeelding zijn van, in dit geval een hart, maar kan ook ontstaan vanuit het woord maar dan geschreven als plaatje (dus nog steeds in beeld). Dus daar begint het mee: visueel! En dan ga ik associëren. Een soort van hart als centrum (grappig om dit dan nu ook als voorbeeld te gebruiken: hart = centrum van ons bestaan (die mag ook bij het lijstje*))

Dus zie het als een brainstorm met ‘hart’ in het midden op een groot vel papier en dan overal lijntjes naar toe trekken.

Wanneer je eerder posts van mij voorbij hebt zien komen, dan post ik af en toe intuïtief schrijven van uit beeld = beeldend schrijven. Ik begin met een associatie en dan associeer ik steeds meer de diepte in, in een rijm/ poëzie, in een ritme. En dat ontstaat dan eigenlijk, wanneer ik in de flow zit, heel snel en heb het dan ook zo op papier.

Daarom vind ik intuïtief schrijven zo fijn. Wanneer je in een flow zit, een bepaalde state of mind, dan vloeit er zoveel innerlijke wijsheid op papier.

Ook jij kan dit leren! Wanneer de juiste omstandigheden creëert, zoals ruimte (in tijd, in jezelf), vanuit ontspanning & nieuwsgierigheid.
Wil je meer weten over intuïtief schrijven? Stuur mij een pb’tje en ik vertel je er graag meer over…

Liefs,
Margreet

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *