Transformatie. De stille storm.

Mar 23, 2023 | soul

In deze blog gaat het over de transformatie die we collectief en in onszelf doorstaan. Een verschuiving van oude naar nieuwe energie. Hoe kun jij meebewegen in deze storm?

Stilte voor de storm, tegelijkertijd in het oog van de storm en in de storm. Transformatie. Verandering van oud naar nieuw. Deze periode is heftig. In mij, buiten mij, alleen, collectief. Voelbaar, onrustig maar ook een soort van lichtheid in mijn hoofd, hart en buik. Spiritueel een hele bijzondere, mooie maar heftige periode. Een periode van oud, ego, naar nieuw, ziel. Voor velen voelbaar…

Heftige periode

Deze periode vraagt om loslaten, acceptatie en vertrouwen. De angst omarmen en liefdevol aankijken. Gevoelens die van mij zijn, van jou zijn. Gevoelens van vorige levens, generatie op generatie. Een reset van oud naar nieuw. Ik kan er niet allemaal woorden aangeven. Het gaat buiten mij om. En dan bedoel ik het niet als slachtoffer of dat het mij overkomt. Echter ben ik niet de persoon die alles wil analyseren en begrijpen. Geen mening over vormen. Ik weet wat ik mag gaan doen. En handel liever vanuit intuïtie, liefde en vertrouwen. Iets in mij weet het. Misschien is dat mijn kracht en gewoon doen, maar dan vanuit binnen.

Ik was altijd ‘goed’ in aanpassen en in alles en iedereen kunnen verplaatsten, begrijpen. Toen op buitenwereld gericht. Wat nou als dit een kracht is, alleen nu naar binnen gericht?
Ik vond het altijd wat ‘zwak’ om alles te begrijpen en geen eigen mening te hebben en te vormen. Nu zie ik, op dit moment van schrijven, de kracht van deze kwaliteit. Ik kan mij ook echt goed verplaatsen in anderen. Ik kan het voelen, bijna ervaren. Waarschijnlijk omdat ik het zelf ooit heb meegemaakt in een van mijn levens. Hoe kun je anders verplaatsen in anderen?

In beweging

Vorige week heb ik een start gemaakt van deze blog. Een blog om te proberen te omschrijven waar in ik zit…Toen dacht ik: mooi en sterk vanuit mijn intuïtie. Echter vandaag, herschrijf ik deze blog, totaal anders, maar ook weer niet. Er wil iets anders gezegd worden…vanuit innerlijke wijsheid en minder vanuit mijn beleving en gevoelens (nog steeds ego).

Er zou herkenning zijn in de gevoelens in de chaos van verschillende gevoelens, echter zegt iets in mij om nog meer vanuit (mijn) kracht te mogen schrijven. Jou meenemen naar het oog van de storm en het vertrouwen in de uitkomst. Hoe de vorm ook is!

“Go with the flow!”

Net als deze blog. Welke mag ontstaan vanuit mij. De vorm variërend, vormeloos, in beweging. Alles kan bestaan, naast elkaar. Net als nu. In jou, in mij, in deze wereld. Alles is in beweging. Alles is energie. Het reageert op elkaar. Zo snel, niet vast te grijpen. Geen kans om op te reageren, te willen begrijpen, te willen pauzeren. Het enige is meebewegen. Nu nog meer. Aanpassen aan de situatie, overgave: Go with the flow!

Transformatie: overgang van oud naar nieuw

Vertrouwen dat je hier ook weer door heen komt. Zie het als een blaadje of veertje in de wind. Vanuit lichtheid in de situatie zijn.
Hoe verleidelijk om mee te gaan met de storm om je heen. Vasthouden aan gedachten, gevoelens, situaties, mensen, dingen die om je heen circuleren. Kiezen voor jezelf, kiezen voor jouw innerlijke vrede…En zie je wat ik nu aan het doen ben? Ook ik ga nu mee in mijn hoofd om dit verhaal te schrijven…

Zo zie je maar, hoe verleidelijk, vertrouwd en het een gewenning is. Ook ik word uitgenodigd om nog meer te gaan zakken in de lichtheid. Zoals het veertje…
Te zakken in de nieuwe energie, sommige noemen het de nieuwe mens, die steeds meer aanwezig zal zijn. En we zullen nog een tijd lang terugschieten naar de ‘oude’ energie. Logisch en ok! Jarenlang, waarschijnlijk ons leven lang, zijn we gewend om te reageren, te zijn vanuit deze ‘oude’ energie.
We zitten nu, of komen, in een tussenfase. En dit vraagt om lichtheid, liefde, geduld en mildheid naar je zelf en naar elkaar.

Keep the vibes high!

De één zal wat eerder en makkelijker in de nieuwe energie zitten of zakken. De ander heeft wat meer moeite hiermee. Vanuit angst, weerstand maar ook onbewust. Laten we elkaar accepteren en vanuit liefde de hand uitreiken voor diegene die dat willen. Laten we elkaar vanuit liefde erkennen, herkennen (gelijkgestemden), maar ook eventueel loslaten (diegene die nog (niet) in de nieuwe energie kunnen zakken).

Belangrijk is elkaar ruimte en tijd gunnen, maar ook jouw eigen energie hooghouden. Hierdoor help je elkaar, juist door los te laten van de oude energie. Je bent dan een lichtend voorbeeld en houd vertrouwen in de mensen die jou herkennen en accepteren. Je trekt de mensen aan, welke jij nodig hebt om in de nieuwe energie te blijven en te groeien.
In deze blog lees je meer over de transformatie en de eventueel daarbij behorende groeipijn.

Wow, verrast over wat er mocht ontstaan in deze blog. Niet wetende van tevoren, geen plannetje. Echter alleen geschreven vanuit mijn visie, mijn hart, mijn onvoorwaardelijke liefde voor de mens, de aarde en alles wat er is! Groots, immens, allemaal onderdeel hiervan mogen zijn. Lief mens, houd vertrouwen! Het wordt alleen maar mooier, lichter. We kunnen dit met elkaar! Keep the vibes high!

 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *