Zielenopdracht. Groeien en ontwikkelen op zielsniveau.

Jan 13, 2023 | soul

De reden van het bestaan van een ziel is om te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Dit is een hele uitdaging als mens. Het leven is om ziel en het menszijn samen te laten smelten tot één.

Nieuwjaarsavond in bed word ik ineens overvallen door een gemis en gedachte. Wanneer ik doodga is dit nu een prachtig moment. Ik voelde veel liefde voor mijn man en kinderen. Deze dag had ik goed afgerond vanuit onvoorwaardelijke liefde. Bij deze geruststellende gedachte, volgde er een gemis naar overleden dierbaren, sommigen vroeg de wereld verlaten, sommigen op natuurlijke wijze en een andere zelfgekozen. Wat wilde ik graag bij hen zijn. Ik miste hen intens…

Heimwee

Vaker lig ik in bed en word ik verdrietig. Dus op zich niet zo heel nieuw en vreemd voor mij. Dit gevoel was dieper en leek vanuit mijn ziel te komen. Een diep verlangen om hier weg te gaan. Ik miste mijn zielenfamilie. De mensen die ik op aarde kende en die overleden zijn. Misschien klinkt het je vreemd in je oren en denk je, gek mens. Dat dacht ik zelf ook vaak over mezelf. Ik voelde me een vreemde eend. Nu vind ik (bijna) niets gek en heb ik geleerd dat alles kan bestaan wel of niet zichtbaar en voelbaar voor mij. De één gelooft in God en de ander in het Goddelijke die in ons allemaal zit. We denken toch ook niet bij een gelovige in God: gek mens. Je gelooft in God? Heb je die dan al eens gezien?

Vertrouwen houden

Geloven is een diep gevoel en vertrouwen in je. Een overtuiging waar je zeker van bent. Prachtig eigenlijk! Het mooiste als mens is vertrouwen en onvoorwaardelijke liefde voor iets. In dit geval is dat voor mij het leven en alle levende wezens. Vanuit mijn ziel bekeken. Vanuit mens zijn voel ik mij vaak angstig, verdrietig, eenzaam, boos, jaloers, onzeker, moe, uit het veld geslagen. Hoe vaak heb ik het niet opgegeven en wil ik niet hier zijn in het aardse bestaan. Toch krabbel ik telkens weer uit dat dal, blijkbaar ergens de moeite voor.

Leren leven

Steeds beter en meer heb ik een innerlijke kracht om, hoe zwaar ook, door te gaan en vertrouwen te houden in het leven, mijzelf en anderen. Beseffend dat het leven echt wel pittig is waar wij bepaalde situaties en omstandigheden voorgeschoteld krijgen, welke we niet kunnen ontkennen en er doorheen mogen, om daarna weer gegroeid en gemakkelijker verder te gaan. Tot er weer een situatie zich voordoet welke je uitnodigt om lering eruit te trekken. Gekscherend zeg ik wel eens dat het leven een computerspel is, met allerlei opdrachten, puzzels en obstakels. Deze dien je aan te gaan met je arsenaal aan wapens, superpowers en tactieken. Zodra je dit hebt voldaan, ga je een level hoger. De zielenopdracht is zoals een levensechtcomputerspel.

Zielenopdracht

Dit spel is geweldig voor je ziel. De reden van zijn bestaan: groeien en ontwikkelen. Als mens soms zo frustrerend, af en toe lijkt het zo zinloos en vermoeiend. Alleen deze gedachten al, kosten enorm veel energie en maakt het leven ook zo zo. De kunst is om ziel samen te voegen met je menszijn, waarbij je ziel de kapitein is. Hierbij is je hart en intuïtie je kompas. Zodra je vanuit je ziel je menszijn kan leven, is het leven prachtig en zal alle omstandigheden, situaties veel gemakkelijker aan te gaan zijn. Want het leven dient nog steeds geleefd te worden, echter de manier waarop kan wezenlijk een verschil maken!
In een deze blog schrijf ik over de rollen tussen hoofd en hart.

Wil je je meer verdiepen in de ziel, zijn doel en opdracht? Een prachtig en inspirerend boek: ‘De zielenreis; het bestaan tussen de levens’ (‘Journey of souls; casestudies of life between lives’) van Michael Newton. Kijk hier voor al zijn publicaties.

Ondanks het sterke verlangen om bij mijn zielenfamilie te willen zijn, weet ik dat ik hier nog mag leren en leven. Ik mag bruggen gaan slaan. Eerst tussen mijn ziel en menszijn, om vervolgens bruggen te slaan tussen hemel en aarde vanuit onvoorwaardelijke liefde en licht. Eén zijn met mezelf, één zijn met jou, één zijn met alles.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *