Levenskunstenaar. Kunstenaars gezocht!

May 12, 2022 | soul

Per direct: Kunstenaars gezocht! Iedereen is een kunstenaar. Durf jij jezelf te zijn? Je eigen leven creëren en vormgeven. Een levenskunst is het. In deze blog lees je hoe je een echte levenskunstenaar kunt zijn.

De wereld heeft kunstenaars nodig. Kunstenaars die met kleuren durven te spelen, durven te mengen, te mixen en te onderscheiden. Kunstenaars die met kleuren het hele spectrum van het leven laten zien. Kunstenaars die uit hun comfortzone stappen en hun weg alleen durven te volgen. Kunstenaars die het leven als inspiratie zien, het leven als kleurenpalet gebruiken. Kunstenaars die het donkerste zwart gebruiken, maar ook het helderste wit. De wereld heeft kunstenaars nodig, in de breedste zin van het woord. Levenskunstenaars. Kunstenaars die het leven begrijpen en hebben gezien, maar ook kunstenaars die het leven wíllen begrijpen en wíllen zien! Zoals een kind die nieuwsgierig is en oneindig ‘waarom’-vragen stelt. Maar ook zoals een kind die speelt en creëert. De wereld met een frisse en nieuwe blik bekijkt.

Iedereen is een kunstenaar!

Nu denk jij misschien: “Ik ben geen kunstenaar!” Dan zeg ik daarop: “Jawel, jij bent een kunstenaar!” Iedereen is een kunstenaar, een levenskunstenaar.
Echter heb je misschien nog niet je ‘roeping’ gevonden. Roeping klinkt ook zo groots, maar wat ik er mee wil zeggen is dat je misschien nog niet doet waar je iets mee te brengen hebt op de wereld. *zucht* Dat klinkt ook weer zo groots. Terwijl het juist vaak iets kleins is. Mmmm… nu bagatelliseer ik het weer.
Ok, even terugspoelen…

Iedereen is een levenskunstenaar. Een kunstenaar is iemand die intuïtief creëert, waarbij zijn of haar gevoelens en gedachten vertaald wordt in beeld of woord, wat anderen inspireert.
Dat zijn echt niet alleen schrijvers, poëten, acteurs of schilders. Ook jij en ik. Wij allemaal hebben een kunstenaar in ons. Alleen, durf jij jouw kunstenaar aan ons te laten zien? Een levenskunstenaar.

Uit mijn comfortzone

Nu loop ik vast bij het schrijven van deze blog. Eigenlijk een heel mooi leermoment en vooral voorbeeld van ‘intuïtief creëren’.
Ik begon vast te lopen toen ik te veel mijn koppie ging gebruiken en de tekst technisch wilde gaan schrijven. En daar ligt nu net niet mijn sterke kant en een ware kunstenaar durft zichzelf te laten zien, dus bij deze! Kwetsbaar, moedig en hoppa: out of my comfortzone.

Mijn beste blogs zijn blogs die ik intuïtief schrijf. Zonder randvoorwaarden, geen verwachtingen, eerlijk en puur en alleen een thema die ik intuïtief bedenk. Ook zijn het onderwerpen/ thema’s die op dat moment bij mij leven, zodat ik het heel dicht bij mezelf kan houden en waar ik heel graag over schrijf. Hoe dieper het onderwerp is op het gebied van zelfontwikkeling, bewustwording en spiritualiteit, hoe gaver en interessanter ik het vind.

Kijk, nu kan ik weer vanuit deze voorgaande blok, weer bruggetjes gaan maken 😉 (welkom in mijn wereld van gedachten en werkwijze).

Passie creëert

De kunstenaar werkt vanuit passie. Zodra het vuurtje in jou is aangewakkerd en brand, dan zal je met plezier en moeiteloos gaan creëren.

Wat is nou je passie? De kunst is om dingen te gaan doen die dicht bij je liggen. Wat doe je graag? Waar wordt je blij van? Waar raak je niet over uitgelezen en uitgepraat? Waar ga je bij stralen? Waar ben je goed in? Wat is vanzelfsprekend en gaat je moeiteloos af? Vaak is dit alles samen een combinatie van jouw passie(s)!

Passie is een hele sterke innerlijke kracht die je vertrouwen en moed zal geven, waardoor je uit je comfortzone durft te stappen. Je durft anders te zijn en te denken. Dit zal op een gegeven moment intuïtief gaan. Jouw vlam is zo warm en sterk: het moet er uit. Een verlangen. Je hebt behoefte om dit verlangen de wereld in te sturen.

Het verlangen zet je om in het doen. Het creëren. De vlammen van jouw verlangen verlicht jouw omgeving, waarbij de omgeving jouw letterlijk ziet stralen. De omgeving zal jou in het licht zien en geïnspireerd raken. Inspiratie op welke wijze dan ook. Inzicht, heling, positieve vibes, maar ook het zelfde willen gaan doen. Namelijk hún licht laten schijnen.

De cirkel is rond: jij bent een kunstenaar! Een ware levenskunstenaar.

Per direct: Kunstenaars gezocht!
Ben jij iemand die in de spotlight durft te staan? De neus de andere kant op wijst. Vloekende en uitdagende kleuren gebruikt. Niet van leiderschap vies is. Vanuit de modder en duisternis het licht laat schijnen. Eigenwijs, dwars maar ook eerlijk en puur. Vol overgave en passie niet te stoppen. Intuïtief en creatief. Groots in kleine dingen en klein in grootse dingen.
Ben jij iemand die zichzelf durft te zijn?

Solliciteer nu wanneer je je in bovenstaande profiel herkent.

* Sluitingsdatum: zo spoedig mogelijk. De wereld heeft je nu nodig! *

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *